Suomen Franchising-Yhdistys

Franchise antajaksi aikovalle

Kysymyksiä ja vastauksia

Mistä saan franchisingsopimusmallin?

Valmiita sopimuspohjia ei ole; niitä ei tehdä koska jokainen yritys ja konsepti on ainutlaatuinen ja sopimukset eivät sovellu keskenään. Mitä seikkoja pitäisi huomioida franchisingsopimuksessa selviää näiden sivujen kohdassa ”Franchisingsopimuksen sisältö”. Kannattaa myös pitää mielessä, että tämän tyyppisen laajan sopimuksen rakentaminen varmasti kannattaa teettää alalle erikoistuneella juristilla. Päteviä juristeja löydät kohdasta ”Yhteistyökumppanit”.

Mistä saan tietoa sopiiko franchising juuri meidän yrityksemme laajentumismalliksi? Mistä saan apua franchisingketjun rakentamisessa?

Kannattaa aluksi selvittää itselleen tarkasti mitä franchising on. Se selviää helpommin lukemalla kirja ”Franchising Suomessa”. Sen voit tilata näiden sivujen kautta kohdasta ”Fr-Suomessa-kirja”. Jos franchisingketjun rakentaminen tuntuu oikealta ratkaisulta kannattaa varmasti kääntyä franchisingkonsultin puoleen selvittämään mitkä osa-alueet ketjun rakentamisessa ovat sellaisia jossa tarvitaan asiantuntijoiden apua. Päteviä konsultteja löydät kohdasta ”Yhteistyössä”.

Haluaisin tuoda jonkun ulkomaisen franchisingsysteemin Suomeen. Mistä aloitan?

Näillä nettisivuilla on linkit mm. EFF:n ja WFC:n sivustoille josta löydät yhteystiedot merkittävistä maailmalla toimivista ja näihin alan järjestöihin kuuluvista franchisingyhdistyksistä. Kannattaa varmasti tutkia niitä ja olla sitten yhteydessä ja kysyä suoraan sellaiselta yhdistykseltä joka tietää ja tuntee oman maansa franchisingsysteemin. Alussa on tietenkin hyvä olla yhteydessä myös kyseiseen ketjuun ja selvittää heidän toimintaperiaatteensa kansainvälistymiesen suhteen.

Päivitetty 12.05.2014