1578423899


FRANNY AWARDS 2024 JÄRJESTETTIIN PERJANTAINA 22.3.

Pancho Villa -ketjulle kaksoisvoitto Franny Awards -gaalassa

Suomen Franchising-Yhdistys on valinnut ravintolaketju Pancho Villan Vuoden Franchisingketjuksi ja ketjun yrittäjän Kenth Vesterlundin Vuoden Franchisingyrittäjäksi. Palkinnot jaettiin perjantai-iltana 22.3. Helsingissä järjestetyssä Franny Awards -tapahtumassa.

Meksikolaishenkinen ravintolaketju Pancho Villa on toiminut vuodesta 2001 alkaen ja franchisingtoimintaa se on harjoittanut vuodesta 2003 alkaen. Suomalaislähtöiseen ja kotimaisessa omistuksessa olevaan ketjuun kuuluu tällä hetkellä 44 ravintolaa 30 paikkakunnalla. Vuonna 2023 ketjun ravintoloiden yhteenlaskettu liikevaihto kasvoi lähes 15 prosenttia 40,5 miljoonaan euroon.

Pancho Villa on panostanut toiminnassaan erityisesti yrittäjien koulutukseen ja heidän liiketoimintansa kehittämiseen liikevaihtoa ja toimipaikkojen lukumäärää kasvattamalla. Vuonna 2023 suoritetun yrittäjätyytyväisyystutkimuksen mukaan 94 prosenttia Pancho Villa -yrittäjistä haluaa jatkaa ketjun yrittäjänä sopimuskauden päättymisen jälkeen ja suosittelisi Pancho Villa -yrittäjyyttä myös muille.

Vuoden Franchisingyrittäjänä palkittiin Kenth Vesterlund, joka toimii yrittäjänä kolmessa Pancho Villa -ravintolassa Seinäjoella ja Vaasassa. Palkintoperusteluissa kiinnitettiin huomiota erityisesti siihen, että Vesterlund huolehtii henkilökunnastaan kuin perheenjäsenistään, ja että hänen liiketoimintansa on ollut jatkuvasti erittäin kannattavaa myös koronapandemian aikana. Hän on osallistunut aktiivisesti myös ketjun kehittämiseen.

Voittajat edustamaan Suomea European Franchise Awardsissa

Franny Awards -voittojensa ansiosta Pancho Villa -ketjulla ja Kenth Vesterlundilla on mahdollisuus edustaa Suomea lokakuussa Brysselissä järjestettävässä European Franchise Awards -kilpailussa.

Viimevuotisessa European Franchise Awardsissa Kotipizza sai kultaa innovaatioista ja kestävyydestä myönnettävässä Innovation & Sustainability -sarjassa ja FranCon Franchise Consultingin perustaja Henri Laakso nimitettiin alan kunniagallerian European Franchising Hall of Famen jäseneksi. Palkittujen lisäksi myös Alina-ketju, Staria ja SP-Koti-ketjun yrittäjä Tanja Heinonen olivat omien sarjojensa finalisteja.

”Viime vuosina toistuvasti saadut kansainväliset tunnustukset kertovat paljon suomalaisen franchisingtoiminnan laadusta ja franchisingsektorin yleisestä kehityksestä. Meillä on kaikki syy odottaa, että menestys jatkuu myös syksyllä Brysselissä”, Suomen Franchising-Yhdistyksen toiminnanjohtaja Juha Vastamäki sanoo.

Suunnannäyttäjäksi Kultapalat-perhepäivähoitaja Pirjo Hienonen

Franny Awardsin yhteistyökumppanit, työeläkevakututusyhtiö Elo ja vakuutusyhtiö Fennia, palkitsivat Suunnannäyttäjä-palkinnolla Kultapalat-ketjun perhepäivähoitajan Pirjo Hienosen Porvoosta. Palkinnon perusteluissa kerrottiin, että Hienonen on luonut jo yrittäjäuransa alkuvuosina ainutlaatuisen ilmapiirin, joka heijastuu tyytyväisiin perheisiin ja yhteisiin kohtaamisiin. Franny Awardsin muut yhteistyökumppanit olivat Staria, Verifone ja Verisure.

Lämmin kiitos kaikille osallistujille sekä tapahtuman yhteistyökumppaneille!

Tapahtuman kuvat löytyvät TÄÄLTÄ.

FRANNY AWARDS

Suomessa Franny-palkintoja on jaettu vuodesta 1994 lähtien. Frannyt on jaettu Suomen Franchising-Yhdistyksen vuosittaisessa juhlallisessa ja viihteellisessä gaalajuhlassa, joka tunnetaan nykyään Franny Awards –nimellä.  

Gaalan huippuhetkiä ovat, kun Suomen Franchising-Yhdistyksen jäsenketjut jakavat Franny Award -palkinnot menestyneille yrittäjilleen. Vuoden Franchisingyrittäjä taasen valitaan Franny-palkittujen joukosta.  Franny Awardsit huipentuvat Vuoden Franchisingketjun julkistamiseen, jonka valinnan suorittaa arvovaltainen asiantuntijaraati.

Franny Awards  on suurin vuosittainen franchisingin juhlatapahtuma: ”vuoden parhaat juhlat” franchisingketjujen ja –yrittäjien sekä yhteistyökumppanien keskuudessa ja näin se saattaa yhteen kaikki franchisingsektorin toimijat. Gaalan osallistujamäärä on 400 henkilön luokkaa. Tapahtuman päiväohjelmana useat franchisingketjut järjestävät omia kokoontumisiaan.

Franny Awards tuo hyvää julkisuutta palkintoja jakaville ketjuille, palkituille yrittäjille sekä tapahtuman yhteistyökumppaneille ja tapahtuma on myös loistava verkostoitumismahdollisuus alan toimijoille.

Palkintojen jakojen lisäksi ohjelmaan kuuluvat hyvä ruoka , juhlava, mutta rento tunnelma sekä tapahtuman viihtyvyyden takaavat laadukkaat esiintyjät, ammattijuontajat ja tasokas viihde.

Päätekstin kuva

Vuoden 2024 Franny Awards -palkitut

Alina

Kirsi Viro /Aurinko Hoiva Oy/ Naantali, Raisio

EasyFit

Lammassaari, Mira Piirainen ja Marika Ylilahti – EasyFit Kemi

Eezy

Mira & Mika Hyväri / Työdiili Oy / Rovaniemi

Go On

Kirsi Leino / Go On Turku

Kiinteistömaailma

Maria Pusa, Janne Kumpulainen, Antti Haataja, Jesse Nylund /Amuletti Asunnot Oy

Kotipizza

Vesa ja Sirpa Säkkinen/Vesa Säkkinen Oy/Rovaniemi

Kultapalat

Kultapalat-perhepäivähoitaja Pirjo Hienonen / Porvoo

McDonald's

Tomi Hurme / Iceberg Fastfood Oy / Helsinki

Laatutakuu

Buncha Thongngam, Vantaa

LadyLine

Katriina Pyhäjärvi – LadyLine Rovaniemi

Pancho Villa

Kenth Vesterlund, Vest Ravintolat Oy, Seinäjoki Vaasa

R-kioski

Anton Wallo /1793 Anton Wallo Oy / Rovaniemi

Remax

RE/MAX Asuntomeklarit,Mika Laitinen ja Jere Pulli, Lappeenranta

Robert's Coffee

Raimo ja Laura Lönnroth / Rami’s Coffee Oy

Sp-Koti

Sp-Koti Raasepori/Tammisaari, Hanko, Inkoo, Karjaa

Specsavers

Åkerlund & Hammarberg Oy / Specsavers Itis, Columbus ja Lippulaiva

Subway

Teemu Railimo/ Waldorf´s Deli Oy/ HELSINKI

Taloasema

Mika Kytöharju ja Petri Luukko, Vaasa & Seinäjoki

Vuoden 2024 Franchisingyrittäjä on Pancho Villan Kenth Vesterlund.

Vuoden 2024 Franchisingketju on Pancho Villa.

ONNEA PALKITUILLE!