Tiedote

22.12.2021

QTeam, ajankohtaista

Metsäteollisuuden investoinnit valavat uskoa koko arvoketjuun

”Haluan luoda yrittämällä oman polkuni”

Antti Huusko ryhtyi puutavarakuljetusalan yrittäjäksi kolmannessa polvessa.

”Nyt on aivan uskomaton ja jopa hieman epätodellinen fiilis”, hymyilee tuore kuljetusalan yrittäjä Antti Huusko, joka aloitti ajon joulukuun alkupuolella. 23-vuotias Huusko perusti oman yrityksen Kuljetus A Huusko Oy:n ja hankki oman puutavara-auton. Yritys toimii QTeam-verkoston sopimuskumppanina. Sopivan auton Huusko löysi Kuhmosta QTeam-verkostoon kuuluvalta Kuljetusliike O Maliselta.

Huusko kävi urheilulukion Sotkamossa, ja vaikka hiihtoa aktiivisesti harrastikin, hän tiesi, ettei siitä ammattia tule. Armeijassa hän ajoi rekkakortin ja suuntasi palveluksen käytyään töihin Lappiin – puutavaran ajoon tietenkin.

”Halusin edetä omaa tietäni enkä mennä valmiiseen pöytään”, Huusko kertoo ja taustoittaa isällään ja sedällään olevan kuljetusliikkeen. Puutavaran ajoa tuli siten seurattua hyvin läheltä jo pienestä pitäen, joten työnkuva ei tullut uudelle yrittäjälle yllätyksenä. Isoisä ajoi aikanaan hevosella ja traktorilla puuta Lapin savotoilla.

”Vähitellen kun aloin hanskata työn, aloin miettiä miksipä en alkaisi yrittäjäksi. Tämä on mukavaa hommaa ja joka päivä on erilainen. ” Kuljetus A Huusko kuljettaa puuta enimmäkseen Paltamo-Kajaani-Ristijärvi-akselilla.

Entä miltä näyttää tulevaisuus nuoren yrittäjän silmin?

”Tämä on lopulta itsestä kiinni. Tiedostin riskit jo alusta alkaen. Töitä kyllä riittää nyt ja tulevaisuudessakin tällä alalla. Kova into on päästä tekemään!”, Kajaanissa asuva Huusko sanoo.

Antti Huusko


QTeam-verkosto edistää nuorten hakeutumista puunkuljetusalalle

”Kuljettajarekrytoinnin kokemukset osoittavat, ettei hakijoita tule ovista ja ikkunoista. Tämä on yksi keino varmistaa puun kulkemista ja edistää nuorten hakeutumista alalle”, kertoo QTeam Systems Oy:n toimitusjohtaja Pasi Korhonen päätöksestä myydä puutavara-auto Huuskolle.  QTeam-verkostoon kuuluu yli 150 kumppanijäsentä ympäri Suomen.

”Tehtävämme on huolehtia QTeam-verkoston toimitusvarmuudesta kasvavilla markkinoilla. Verkoston asiakkailla on suuria investointeja Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Investointien myötä puuvirrat kasvavat vuodesta 2023 alkaen. Näemme, että nuorentuva yrittäjäsukupolvi luo vetovoimaa ja kiinnostusta puunkuljetusalaa kohtaan, jossa näkymät ovat hyvät”, Korhonen selvittää.

Kuljetusliike O Malinen Oy investoi kuluvana vuonna uuteen kalustoon ja siksikin kaupan ajoitus osui sopivaan saumaan. Huuskon ostaman ajoneuvon kohdalla oli huolto- ja korjaussopimus, jonka puitteissa se on pidetty hyvässä toimintakunnossa.

”Meillä on kova usko Anttiin – perheyrityksestä saatu työmoraali ja alan kokemus, rauhallinen luonne ja innokkuus yrittäjyyteen luovat kovan potentiaalin”, Korhonen sanoo.