Tiedote

10.04.2019

Franchising Advisory Board perustettiin vauhdittamaan alan kasvua

TIEDOTE

julkaisuvapaa 9.4.2019 klo 18.00

Franchising Advisory Board perustettiin vauhdittamaan alan kasvua

Suomeen on perustettu franchisingyrittäjyyttä vauhdittava Franchising Advisory Board (FAB), jonka päätavoite on löytää uusia eri alojen franchisingyrittäjiä.

Maaliskuussa 2019 startanneen FAB:in tavoite on tukea franchisingyrittäjyyden kasvua Suomessa, sekä lisätä franchisingyrittäjyyden tunnettuutta sekä yritystoiminnan vastuullisuutta esimerkiksi ympäristöasioissa. Franchisingyrittäjyys on Suomessa tärkeä työllistäjä – Suomen arvioilta 300 eri franchisingketjua työllistävät yhteensä noin 100 000 henkeä. Näiden franchisingketjujen yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2018 noin 5,5 miljardia euroa. Ala myös kasvaa jatkuvasti, kasvuennusteen ollessa tänä vuonna 7,6 %.

”Franchising on yksi yrittämisen muoto, jolla on valtava vaikutus Suomen yrityskentällä ja taloudessa. Ala työllistää ja se on matalan kynnyksen väylä astua yrittäjäksi. Tulevaisuudessa alan kasvu vain vauhdittuu, joten tarve uusille franchisingalan yrittäjille on suuri. Tälläkin hetkellä vapaita yrittäjäpaikkoja on yli 1000 ja työntekijätarve yli 5000. FAB on saanut lämpimän vastaanoton sekä yrityspäättäjien joukossa että myös Suomen Franchising-Yhdistyksessä. Järjestämme vuodessa infotapahtumia jo alalla toimiville ketjuille ja alasta kiinnostuneille yrittäjille”, kertoo FAB:in idean takana oleva sarjayrittäjä ja businessenkeli Eva Brchisky.

Franchising Advisory Board julkisti olemassaolonsa Happy Franchising & Kasvu -tapahtumassa Linnanmäellä 9.4.2019. FABissa istuu nimekäs joukko franchisingalan asiantuntijoita ja ammattilaisia.

Lisätietoja:

Eva Brchisky

0405493962

eva.brchisky@viprot.fi

Perustaja, FAB

FAB: Pekka Perttunen Suomen Franchising-Yhdistys, Juha Vastamäki Suomen Franchising-Yhdistys, Tiina Ashorn Eversheds Asianajotoimisto, Mirva Norén-Sluijter Eversheds Asianajotoimisto, Maisa Koivisto Virtual Pro Team, Veli-Matti Heiskanen Team Robotics ja Meri Varkoi-Anhava Yrityspörssi.

Lähde: Yllä olevat franchisingluvut perustuvat franchisingalan kasvuselvitykseen 2018, jonka on toteuttanut FranCon Franchise Consulting.  https://www.franchising.fi/franchising-suomessa-kirja