Mehtäherra Oy UPM Metsän franchisingyrittäjäksi pohjoiseen yksikköön

(UPM, 11.2.2021) – UPM Metsän metsänhoitopalveluiden myyntiin ja toteutukseen erikoistunut franchisingketju laajenee pohjoiseen. Ketjuun liittyy metsäpalveluyritys Mehtäherra Oy, joka toimii jatkossa franchisingyrittäjänä UPM Metsän koko pohjoisen yksikön alueella 15.2.2021 alkaen. Mehtäherra Oy vastaa jatkossa alueen metsänhoito-operaatioista sekä myy metsäpalvelut yksityisille metsänomistajille.

Vuonna 2018 perustettu metsänhoitopalveluiden franchisingketju käynnistyi ensin Etelä-Suomen alueella. Vuosina 2019 ja 2020 ketju laajentui, ja se kattaa nyt koko UPM Metsän toimialueen. Ketjun tavoitteena on tehostaa metsänhoitopalveluiden toteutusta ja myyntiä Suomessa.

”Olemme saaneet paljon hyvää palautetta, ja ketju on osoittautunut laadukkaaksi metsänhoidon palvelukanavaksi metsänomistajille. Haluamme olla metsänhoidon edelläkävijä Suomessa, ja olemme iloisia saadessamme ketjuumme ammattitaitoisen Mehtäherra Oy:n ja laajentaessamme metsänhoidonpalveluita pohjoiseen”, kertoo franchisingliiketoiminnan päällikkö Timo Niemelä.

Lisätietoja antavat:

Timo Niemelä, franchisingliiketoiminnan päällikkö, UPM Metsä, puh. 040 578 7540

Jukka-Pekka Klemetti, toimitusjohtaja, Mehtäherra Oy, puh. 040 778 9786

TIEDOTE

julkaisuvapaa 9.4.2019 klo 18.00

Franchising Advisory Board perustettiin vauhdittamaan alan kasvua

Suomeen on perustettu franchisingyrittäjyyttä vauhdittava Franchising Advisory Board (FAB), jonka päätavoite on löytää uusia eri alojen franchisingyrittäjiä.

Maaliskuussa 2019 startanneen FAB:in tavoite on tukea franchisingyrittäjyyden kasvua Suomessa, sekä lisätä franchisingyrittäjyyden tunnettuutta sekä yritystoiminnan vastuullisuutta esimerkiksi ympäristöasioissa. Franchisingyrittäjyys on Suomessa tärkeä työllistäjä – Suomen arvioilta 300 eri franchisingketjua työllistävät yhteensä noin 100 000 henkeä. Näiden franchisingketjujen yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2018 noin 5,5 miljardia euroa. Ala myös kasvaa jatkuvasti, kasvuennusteen ollessa tänä vuonna 7,6 %.

”Franchising on yksi yrittämisen muoto, jolla on valtava vaikutus Suomen yrityskentällä ja taloudessa. Ala työllistää ja se on matalan kynnyksen väylä astua yrittäjäksi. Tulevaisuudessa alan kasvu vain vauhdittuu, joten tarve uusille franchisingalan yrittäjille on suuri. Tälläkin hetkellä vapaita yrittäjäpaikkoja on yli 1000 ja työntekijätarve yli 5000. FAB on saanut lämpimän vastaanoton sekä yrityspäättäjien joukossa että myös Suomen Franchising-Yhdistyksessä. Järjestämme vuodessa infotapahtumia jo alalla toimiville ketjuille ja alasta kiinnostuneille yrittäjille”, kertoo FAB:in idean takana oleva sarjayrittäjä ja businessenkeli Eva Brchisky.

Franchising Advisory Board julkisti olemassaolonsa Happy Franchising & Kasvu -tapahtumassa Linnanmäellä 9.4.2019. FABissa istuu nimekäs joukko franchisingalan asiantuntijoita ja ammattilaisia.

Lisätietoja:

Eva Brchisky

0405493962

eva.brchisky@viprot.fi

Perustaja, FAB

FAB: Pekka Perttunen Suomen Franchising-Yhdistys, Juha Vastamäki Suomen Franchising-Yhdistys, Tiina Ashorn Eversheds Asianajotoimisto, Mirva Norén-Sluijter Eversheds Asianajotoimisto, Maisa Koivisto Virtual Pro Team, Veli-Matti Heiskanen Team Robotics ja Meri Varkoi-Anhava Yrityspörssi.

Lähde: Yllä olevat franchisingluvut perustuvat franchisingalan kasvuselvitykseen 2018, jonka on toteuttanut FranCon Franchise Consulting.  https://www.franchising.fi/franchising-suomessa-kirja

Nimityksiä Kotirinki Oy

Kotirinki Oy:n Hämeenlinnan Palvelukeskuksessa on tehty seuraavat
nimitykset 1.11.2018 alkaen.

Yrittäjätiimi


Minna Tulirauta
 on nimitetty Tiimipäälliköksi vastuualueena yrittäjärekrytointi
ja yrittäjätuki


Sonja Aaltonen on nimitetty Palveluneuvojaksi yrittäjätiimiin

Asiakastiimi


Henna Hänninen
 on nimitetty Tiimipäälliköksi vastuualueena
asiakashankinta ja asiakaspalvelu.


Marjo Koskinen
 on nimitetty Palveluneuvojaksi asiakastiimiin

Toimitusjohtajana jatkaa Veli-Pekka Pihlainen
Kotirinki on kotisiivoukseen ja kodinhoitopalveluihin erikoistunut ketju.
Ketjuun kuuluu 34 yrittäjää eri puolilla Suomea. Ketjun palvelukeskus
sijaitsee Hämeenlinnassa.

Metsänhoitotöiden myyntiin ja toteuttamiseen keskittyvä UPM:n franchisingketju laajenee